Поліція відкинула версію умисного вбивства мера Кривого Рогу Павлова та розслідує самогубство

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Правоохоронці 7 вересня оприлюднили результати розслідування смерті мера Кривого Рогу Костянтина Павлова. Раніше поліцейські мали три основні версії трагедії, але зараз зійшлись на двох — самогубство або доведення до нього.

Про це розповіли представники МВС України під час брифінгу у вівторок.

Судову експертизу тіла Павлова завершили та встановили, що смерть мера Кривого Рогу настала через постріл у груди з вогнепальної зброї.

«Характер поранення вказує на те, що постріл було здійснено з близької відстані, а камери не зафіксували сторонніх людей у будинку», — сказав заступник начальника Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області Олег Сліпчук.

Поліцейські спростували версію умисного вбивства і зазначили, що наразі основною версією є самогубство, повʼязане із виконанням службових обовʼязків міського голови, або доведення до самогубства.

Правоохоронці зазначили, що вже допитали понад 180 свідків і вивчили кілька десятків телефонних дзвінків Павлова.

  • 15 серпня 2021 року під Кривим Рогом в селі Вільне знайшли мертвим мера міста Костянтина Павлова. У поліції заявили, що поруч з тілом виявили рушницю. Попередня версія — самогубство, слідство триває.
  • Павлов став мером в грудні 2020 року. На вибори він йшов від партії ОПЗЖ, а до цього двічі обирався в парламент у мажоритарному окрузі в Кривому Розі — у 2012 році від Партії регіонів, у 2014 році як самовисуванець. У 2019 році Павлов балотувався до Верховної Ради як самовисуванець, але програв.