Україна здобула ще одне золото на Паралімпіаді — у метанні булави

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Україна здобула ще одне золото на Паралімпіаді — у метанні булави

Паралімпійська збірна України

Збірна України здобула вже 24-у золоту медаль на Паралімпійських іграх у Токіо. Перше місце посіла спортсменка Зоя Овсій у метанні булави.

Відповідна інформація міститься на сайті Паралімпіади.

Свої шість спроб Зоя виконувала останньою і з першого ж кидка перевершила результат американки Кейсі Мітчел, яка на той момент посідала перше місце. Протягом свого виступу Овсій лише покращила результат і сягнула 25,12 метра. Вона встановила паралімпійський рекорд, а до світового рекорду не дотягнула усього 12 сантиметрів. До речі, світовий рекорд у 25,23 метра також належить Овсій.

Збірна України лишається на 5 місці, маючи в своєму активі 24 золоті медалі. Загалом українські спортсмени вибороли вже 94 медалі.

  • Паралімпіада стартувала 24 серпня і триватиме до 5 вересня. Змагання відбуваються на тих самих майданчиках, що й Олімпійські ігри. Уболівальників на трибунах немає через пандемію коронавірусу. Цього року до програми включили бадмінтон і таеквондо, але прибрали вітрильний спорт і футбол у форматі 7х7. Збірну України на Паралімпіаді представляють 143 спортсмени, які змагаються в 15 видах спорту.