Найбільший німецький медіахолдинг купує американську Politico. Сума угоди — понад мільярд доларів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Один з найбільших медіахолдингів Німеччини і Європи Axel Springer домовився про покупку американської медіакомпанії Politico, яка випускає однойменну газету і журнал про зовнішню і внутрішню політику США, а також веде кілька сайтів.

Про угоду повідомила пресслужба Axel Springer.

Договір укладено з власником Politico — компанією Capitol News Company.

Після схвалення угоди регулятором німецький медіаконцерн отримає контрольний пакет акцій Politico, а також 50% акцій сайту про технології Protocol і компанії Politico Europe, заснованої у 2014 році у Брюсселі.

Роберт Олбріттон, засновник Politico і Protocol, продовжить виконувати обовʼязки видавця.

Сума угоди не розголошується, але за даними The Wall Street Journal і CNBC йдеться про понад мільярд доларів.

  • Медіаконцерн Axel Springer володіє виданнями Insider (раніше Business Insider), Morning Brew, а також газетами Bild і Die Welt.
  • У кінці травня Томаш Фіала став новим власником «Української правди». Редактор-засновник «Української правди» Олена Притула за угодою передала 100% корпоративних прав на видання, і тепер все його активи переходять у групу Dragon Capital. Компанія — одна з найбільших груп в Україні, яка працює у сфері прямих інвестицій і фінансових послуг. До медіагрупи «НВ» компанії Dragon Capital також входять журнал «Новое время», «Радіо НВ» і портал NV.ua.