Музиканта Боба Ділана звинуватили у зґвалтуванні 12-річної дівчинки. За словами жертви, це сталося 56 років тому

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Американського фолк-виконавця й лауреата Нобелівської премії з літератури Боба Ділана звинуватили у зґвалтуванні 12-річної дівчинки у 1965 році.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на текст позову в суд Мангеттена.

У позові зазначається, що музикант «потоваришував і встановив емоційний зв’язок» з дівчинкою, залицявшись до неї протягом шести тижнів у квітні й травні 1965 року.

Позов подала 68-річна мешканка Гринвіча штату Коннектикут J.C. Жінка стверджує, що Ділан, якому тоді було 23 чи 24 роки, «скористався своїм статусом», щоб здобути довіру дівчинки для «сексуального домагання та наруги над нею в готелі на Мангеттені».

Музикант нібито схиляв потерпілу до алкоголю й наркотиків, а також залякував фізичним насильством, що залишило відбиток на психічному здоров’ї потерпілої.

Жінка вимагає виплатити їй компенсацію та покарати кривдника. Представник Ділана наголосив, що «заява 56-річної давнини не відповідає дійсності».

  • Боб Ділан (Роберт Аллен Ціммерман) – американський співак, композитор, поет і гітарист. 1965 року він змінив звучання на електричне, цим відколовшись від американського фолк-руху і своєї ранньої фан-бази, записавши культовий сингл «Like a Rolling Stone», новаторську концепцію якого вважають одним з переломних моментів у поп-музиці XX століття.
  • Ділан є одним із найбільш комерційно успішних музикантів усіх часів — станом на 2017-й рік сумарний тираж його альбомів перевищує 100 мільйонів копій. Упродовж карʼєри йому вручили велику кількість престижних нагород, зокрема дванадцять премій «Греммі», один «Оскар» і один «Золотий глобус».