АМКУ оштрафував на 45 мільйонів гривень три компанії за тендерну змову на ремонті доріг

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Антимонопольний комітет оштрафував на 45 мільйонів гривень три компанії за змову на торгах щодо утримання та ремонту доріг.

Про це повідомляється на сайті АМКУ.

Компанії «Спільне українсько-австрійське підприємство «Інтервіас Україна», «Вінницький облавтодор» і «Шляхбуд» умисно спотворили результати торгів з визначення підприємства, яке ремонтуватиме дороги у Вінницькій області.

Ці торги відбулися у 2019 році. Їхнім замовником була Служба автомобільних доріг у Вінницькій області. Очікувана вартість закупівлі становила 50 мільйонів гривень. Переможцем у процедурі закупівлі стала компанія «Інтервіас Україна». АМКУ зʼясувало, що згадані підприємства узгодили між собою умови участі в тендері, відтак конкуренцію між ними було усунуто. Окрім штрафу, згаданим компаніям на 3 роки забороняється брати участь у торгах.

  • У березні Антимонопольний комітет оштрафував компанії-операторів мережі АЗС, які входять до групи «Приват», на 4,7 мільярда гривень за «антиконкурентні узгоджені дії» під час встановлення цін на нафтопродукти у 2016 році.