Росія розпочала масштабні військові навчання на окупованих нею територіях

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Російська армія 9 серпня починає масштабні навчання на полігонах південних регіонів, а також в окупованих Криму, Абхазії та Південній Осетії.

Ці заходи триватимуть до 15 серпня, повідомила пресслужба Південного військового округу РФ.

Навчання відбудуться на 20 полігонах, розташованих в Астраханській і Ростовській областях, на Ставропіллі та Кубані, в Адигеї, Дагестані, Північній Осетії, Чечні, в тимчасово окупованому Криму і на російських військових базах у Вірменії, тимчасово окупованих Абхазії та Південній Осетії.

Там будуть задіяні сили армійської, військово-транспортної, штурмової та оперативно-тактичної авіації.

«Навчання повинні відбуватися не за шаблоном, а на основі самостійних рішень командирів підрозділів, їхнього особистого вибору способів і методів знищення умовного противника», — йдеться в повідомленні.

До навчань також будуть залучені підрозділи радіаційного, хімічного і біологічного захисту, інженерних військ, радіоелектронної боротьби, розвідки, матеріально-технічного та медичного забезпечення тощо.

  • 16 березня 2014 року на території українського Криму відбувся невизнаний міжнародною спільнотою «референдум про статус півострова».
  • Президент Росії Володимир Путін 18 березня 2014 року одноосібно оголосив про «включення Криму до складу РФ». Відтак Росія анексувала українську територію.
  • Україна, Європейський Союз, Сполучені Штати та жодна цивілізована країна не визнали результати голосування на цьому «референдумі» та запровадили санкції проти Росії.