Чорногорія посилила карантин. Туди можна вʼїжджати без обмежень, але для ресторанів треба мати COVID-сертифікат

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

У Чорногорії посилили карантинні обмеження — відтепер у ресторани та нічні клуби пускають лише з COVID-сертифікатом про вакцинацію чи негативний результат тесту на коронавірус. Правило стосується також і туристів.

Про це повідомляє Radio Free Europe.

Щонайменше до 20 серпня в усіх дорослих перед входом до закладу громадського харчування перевірятимуть цей сертифікат. Усі, кому не виповнилось 18 років, повинні мати сертифікат для відвідування нічних клубів.

У ньому має бути інформація про повну вакцинацію або отримання першої дози, негативний результат ПЛР-тесту (чинний до 72 годин) або експрес-тесту (чинний до 48 годин) чи інформація про одужання.

Туристи з інших країн теж зобовʼязані показувати COVID-сертифікат. Влада погодила визнання всіх документів, які можна зісканувати через QR-код. Якщо документи мандрівників не мають коду, вони можуть звернутися до закладів охорони здоровʼя Чорногорії для підтвердження документа — тільки тоді він буде дійсним.

Так Міністерство охорони здоровʼя хоче контролювати поширення коронавірусу серед молоді. Наразі у країні 1 216 активних випадків коронавірусу.

Вʼїжджати до Чорногорії з України можна без обмежень — на вʼїзді не вимагають ані результат тесту, ані довідку про вакцинацію.

  • 14 липня Європейський Союз вніс Україну до «зеленого списку» країн і рекомендував країнам-членам скасувати обмеження на подорожі для українців.
  • Менш ніж за два тижні для українців відкрилися Данія, Німеччина, Бельгія, Латвія, Литва, Естонія, Фінляндія, Словаччина, Словенія, Нідерланди, Франція, Швеція, Іспанія, Португалія та Люксембург.