В Іспанії добудували найвищий у ЄС багатоквартирний будинок

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

В Іспанії на курорті Коста-Бланка завершили будівництво 187-метрового багатоквартирного будинку, що є найвищою спорудою у Європейському Союзі. Його вежі-близнюки також можуть похвалитися найшвидшим ліфтом в Іспанії, який здатен піднятися на верхній 47-й поверх за 52 секунди.

Про це повідомляє The Guardian.

Ціна пентхауса у цьому будинку становить близько €2 мільйонів, але є квартири і від €257 тисяч. Промоутер Uniq Residential розповів, що 100 з 256 квартир попередньо продали. Їх придбали близько 60% іспанців, а решта — росіяни, скандинави, німці та бельгійці.

Будинок розташований у місті Бенідорм — це центр туризму, відпочинку та розваг на узбережжі Коста-Бланка. Він вважається одним з найпопулярніших місць літнього відпочинку не тільки в Іспанії, але й володіє титулом «туристичного феномена Європи».

Будинок будували 17 років, і за цей час він змінив кількох власників. Його нинішній власник — фонд SVPGlobal — заплатив €60 мільйонів за придбання боргів будівлі у банку Sareb, який створили для виведення десятків тисяч незавершених обʼєктів нерухомості.

Uniq Residential