Секретар РНБО анонсував посилення карантину в Україні

Автор:
Софія Телішевська
Дата:
Секретар РНБО анонсував посилення карантину в Україні

Офіс президента України / Facebook

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов анонсував запровадження в Україні «більш жорсткого карантину», але не уточнив, про які саме обмеження йдеться.

Про це він сказав на брифінгу за результатами засідання РНБО.

Рада занепокоєна тим, що в країнах проведення Євро-2020 спостерігається спалах коронавірусу штамів «Дельта» та «Лямбда», тож вважає за необхідне посилити карантин.

«Я б хотів звернутися до всіх, у нас, на превеликий жаль, проходять великі масові заходи, такі як фестиваль Atlas Weekend, і багато людей відпочивають на морі. Ті люди, які сьогодні перебувають у скупченнях, перші у зоні ризику. Тому найближчим часом Кабмін за дорученням РНБО запровадить ще більш жорсткі заходи», — сказав Данілов та додав, що про посилення карантину оголосить міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

Крім того, він заявив, що попередні результати дослідження свідчать, що 33% нашого населення вже мають імунітет до COVID-19.

«Якщо ми рахуємо вакцинованих, то 38—40% осіб у нашій країні вже з імунітетом», — пояснив секретар РНБО.

Нагадаємо, попередні дані дослідження Міністерства охорони здоров’я вказують, що третина українців має антитіла до коронавірусу.

  • За даними департаменту громадського здоровʼя Англії, штам «Дельта» в 1,6 разу заразніший, ніж «Альфа», у 2,26 разу частіше призводить до госпіталізації та у 1,45 разу частіше — до реанімації.
  • Всесвітня організація охорони здоров’я визнала штам коронавірусу «Дельта» більш заразним, а вперше його виявили в Індії. Цей штам зараз домінує серед хворих у Росії.