В Узбекистані заблокували роботу соцмереж

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
В Узбекистані заблокували роботу соцмереж

Pixabay

Влада Узбекистану обмежила роботу соціальних мереж у країні.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Регулятор назвав приводом для таких дій порушення законодавства при обробці персональних даних. Державний регулятор не уточнив, які саме соціальні мережі підпали під обмеження, однак користувачі повідомляють про перебої в роботі Тwitter, TikTok, «ВКонтакте» і месенджера Skype.

Від квітня в Узбекистані діє закон, який зобов’язує інтернет-компанії зберігати персональні дані місцевих користувачів на території країни. Глава урядового Державного центру персоналізації у травні заявив, що соціальним мережам надіслали вимогу дотримуватися цього закону.

Видання зазначає, що Узбекистан посідає одну з найнижчих позицій в рейтингу країн світу за рівнем свободи інтернету, який щорічно публікує правозахисна організація Freedom House. Однак після смерті попереднього президента Іслама Карімова у 2016 році в республіці зазначали пом’якшення політики правлячого режиму і надання громадянам більших свобод, ніж раніше. У 2019-му громадянам розблокували доступ до сайтів деяких західних ЗМІ та правозахисних організацій.

  • На початку червня Влада Нігерії почала блокувати соцмережу Twitter на своїй території після того, як вона видалила повідомлення президента країни.
  • У березні російська влада пригрозила заблокувати на території країни соцмережу Twitter. Щоб цього уникнути, сервіс має видалити «заборонений контент».