СБУ заблокувала контрабандний вантаж на 16 мільйонів гривень. Схему організував підсанкційний львівʼянин Дідух із родиною

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Служба безпеки України викрила масштабну схему контрабанди брендового одягу та косметичних товарів з ЄС. Лише в одній партії контрабанди зловмисники хотіли перевезти товарів на 16 мільйонів гривень.

СБУ пише, що контрабандний канал йшов через Галицьку митницю Держмитслужби. Організатори схеми — представники криміналітету та їхні родичі, які перебувають під дією санкцій РНБО, а саме — родина Володимира Дідуха. До схеми ділки залучили інспектора митного посту «Яворів» Галицької митниці. Він зареєстрував дорогий брендовий одяг і косметику як «настінну плитку».

Правоохоронці припинили схему під час митного оформлення вантажу — і запобігли контрабанді товарів на 16 мільйонів гривень.

СБУ

Наразі інспектору митниці повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 15 (замах на злочин) і ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в компʼютерах, вчинені особою, яка має право доступу до неї).

Зазначимо, що проти Дідуха Рада нацбезпеки і оборони запровадила санкції 2 квітня 2021 року. Тоді ж президент Володимир Зеленський повідомив про рішення РНБО відсторонити від роботи десятки посадовців митних органів.