Екснардеп Крючков прийшов на засідання суду пʼяним. Він зізнався, що до ночі пив горілку

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Колишній депутат Верховної Ради Дмитро Крючков прийшов на засідання Вищого антикорупційного суду із запізненням в 30 хвилин і пʼяним.

Засідання суду в результаті тривало майже 6 хвилин і було перенесено на 12 липня.

На самому початку засідання суддя помітив у Крючкова «нестійку ходу» та «почервоніння очей» і запитав, що з його здоровʼям.

«Ваша честь, чесно, вчора був день народження, відзначали до першої години ночі... таке відчуття, що залишилися залишки алкоголю [в крові]. Ну... брехати немає сенсу», — сказав Крючков.

Він зізнався, що пив горілку і запивав її травʼяною настоянкою. При цьому він запевнив, що випив всього 300 грам алкоголю.

«Тобто ви прийшли в суд в стані алкогольного спʼяніння?» — запитав суддя. «Ні, споживання алкоголю відбувалося вчора», — відповів Крючков.

Суддя заявив, що на жаль ВАКС не може покарати екснардепа за неповагу до суду і переносить засідання.

  • Крючкова звинувачують зловживанні службовим становищем, яке призвело до збитків на 346 млн гривень. За даними слідства, в 2014—2015 роках Крючков, займаючи посаду голови правління ПрАТ «Холдингова компанія «Енергомережі» разом із колишнім в. о. голови правління «Запоріжжяобленерго» оформив пʼять договорів переуступки між компаніями.
  • Крючков довгий час переховувався і був екстрадований з Німеччини в 2019 році. 17 квітня Соломʼянський районний суд Києва заарештував Крючкова на 45 діб із заставою в 7,11 млн грн. Незабаром він вийшов на свободу.