«Ініціатива йшла не з мого боку»: бізнесмен Фіала розповів, чому вирішив придбати «Українську правду»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
«Ініціатива йшла не з мого боку»: бізнесмен Фіала розповів, чому вирішив придбати «Українську правду»

Соколовська Інна / УНІАН

Бізнесмен Томаш Фіала розповів, що ініціатива придбання видання «Українська правда» надходила не з його боку. Сам він задумувався над придбанням телеканалу, але його відмовили.

Про це він розповів в інтерв’ю «Українській правді».

«Не було такого, щоб я ходив по ринку і шукав можливості інвестувати в ще одне медіа. Насправді, ініціатива йшла не з мого боку. Коли така пропозиція нам надійшла, я про це подумав і вирішив діяти», — пояснив Фіала.

За його словами, він часто думав над тим, щоб придбати або створити телеканал. Але його постійно відмовляли колеги, тому що телебачення поступово відходить, а на заміну йому приходить інтернет. До того ж телеканал завжди є дотаційним, а його аудиторія — люди, старші за 60 років.

«Зараз інші тренди. Діджитал, інтернет зростає. Тому контент, який створюють НВ та «Українська правда», можна поширювати через подкасти, через відеоконтент, та й ми можемо достукатися до тих людей, які історично дивилися телебачення, але тепер переходять в інтернет, оскільки телебачення відходить», — зазначив Фіала.

Він запевнив, що не буде впливати на редакцію, а також не чекає від видання прибутків. Водночас Фіала впевнений, що «Українська правда» буде заробляти гроші, а сам актив лише зростатиме в ціні. Бізнесмен підкреслив, що планує володіти УП щонайменше стільки ж років, скільки до цього власницею була Олена Притула — 21 рік.

  • Голова інвестиційного фонду Dragon Capital Томаш Фіала став новим власником «Української правди». Редактор-засновниця УП Олена Притула за угодою передала 100% корпоративних прав на видання, і тепер усі його активи переходять до групи Dragon Capital.
  • Компанія Dragon Capital — одна з найбільших груп в Україні, яка працює у сфері прямих інвестицій і фінансових послуг. До медіагрупи НВ компанії Dragon Capital Фіали входять журнал «Новое время», «Радіо НВ» і портал NV.ua.