Затриманих у Дубаї за оголену фотосесію українок депортують з ОАЕ

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Українських дівчат, яких затримали під час зйомок відео голяка на балконі готелю в престижному районі Дубая, депортують з Об’єднаних Арабських Еміратів.

Про це повідомили у прокуратурі Дубаю, зауваживши, що завершили розслідування інциденту.

«Затримані звинувачувалися в публічному скоєнні непристойних дій і зберіганні порнографічних зображень із метою виробництва порнографічних матеріалів і були увʼязнені до завершення розслідування. Особи будуть депортовані з Обʼєднаних Арабських Еміратів», — вказується у заяві генерального прокурора Дубая Ессама Ісси Аль Хумайдана.

Наразі терміни, в які буде проведена депортація, не уточнюються.

Раніше речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко уточнив, що в Дубаї затримали 12 українок, а не 11, як повідомлялося раніше, пише Інтерфакс-Україна.

«Сьогодні їх відвідав український консул. Він також провів зустріч із керівництвом департаменту кримінальних розслідувань Дубая. Правоохоронці підтвердили, що причиною затримання українок стало порушення норм моральної етики та поширення в соцмережах фото і відеоматеріалів непристойного характеру», — розповів він.

За словами Ніколенка, умови тримання дівчат у слідчому ізоляторі прийнятні.

«Їх забезпечено їжею, медичним наглядом. Консульство України в Дубаї підтримує звʼязок із рідними, тримає справу на контролі», — додав речник МЗС.

  • Спочатку повідомлялося, що у Дубаї затримали 40 осіб за участь у зйомках в оголеному вигляді. У соцмережах оприлюднили фото та відео, як на балконі найпопулярнішого готелю Дубаю дівчата позували на камеру абсолютно голими. За даними ЗМІ, серед дівчат були громадянки Росії, України та Білорусі.
  • Згодом у російському генконсульстві заявили, що громадянок РФ серед затриманих немає. Росіянином є лише чоловік, якого звинувачують в організації фотосесії.
  • Затриманим дівчатам загрожувало до шести місяців позбавлення волі, а організатору зйомки — до 1,5 року. Також вони мали сплатити штраф: дівчата — по 5 тисяч дирхамів ($1 390), а організатор — 50 тисяч дирхамів ($14 тисяч).