Дохід 93 млрд гривень та оновлення. Кабмін затвердив фінплан «Укрзалізниці» на цей рік

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Кабінет міністрів затвердив фінансовий план АТ «Укрзалізниця» на 2021 рік, який передбачає дохід у 93 мільярди гривень з прибутком на рівні 3,6 млрд грн та податками в бюджет на 24,7 млрд грн.

Про це повідомляє пресслужба УЗ.

Facebook / Укрзалізниця

Фінплан передбачає значні інвестиції в оновлення рухомого складу та інфраструктури — підвищення пропускної спроможності вузьких місць, ремонт і модернізацію колій.

«Після затвердження фінплану маємо надолужити втрачене по капітальних інвестиціях. Серед основних проєктів: початок великої електрифікації залізниць — це ділянки Долинська — Миколаїв та Ізов — Держкордон, закупівля великої партії пасажирських вагонів за кошти виділені з Держбюджету, модернізація локомотивів та ремонт вантажних вагонів», — заявив в. о. голови правління УЗ Іван Юрик.

План по капітальних інвестиціях — 27 млрд грн. У планах купівля 80 пасажирських вагонів, оновлення 23,5 тисячі вантажних вагонів, 451 пасажирського вагона, двох швидкісних електропоїздів Skoda, 318 локомотивів, 76 секцій моторвагонного рухомого складу, шість дизель-поїздів і трьох рейкових автобусів. Обсяги вантажних перевезень планується збільшити до 306,4 млн тонн (на 1,7%).

Основою планового прибутку (на 3,6 млрд грн) стануть реалізація металобрухту, відчуження непрофільних активів і списання необоротних активів. За вказаними пунктами розраховують виручити 1,5 млрд, 1,9 млрд і 1 млрд грн відповідно.