«Антонов» запропонував допомогу компаніям, які не можуть доставити вантажі через Суецький канал. Чергова спроба зсунути судно провалилась

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Антонов» запропонував допомогу компаніям, які не можуть доставити вантажі через Суецький канал. Чергова спроба зсунути судно провалилась

Airbus

Український авіабудівний концерн «Антонов» заявив, що його літаки можуть допомогти компаніям, які не в змозі доставити свої вантажі через заблокований Суецький канал (Єгипет). Про це концерн повідомив у Twitter.

Літаки «Антонова» можуть перевезти до 150 тонн вантажу й доставити їх повітрям у будь-яку точку світу.

Зазначимо, що радянський важкий дальній транспортний літак Ан-124 «Руслан» вважається одним із найбільших у світі серед серійних вантажних літаків. Загалом побудували 60 таких літаків. У вересні 2015 року розробник Ан-124 ДП «Антонов» відмовився обслуговувати ці літаки для Росії. Українській компанії належать сім літаків «Руслан».

Як пише Al Jazeera, чергова спроба зрушити контейнеровоз, що заблокував канал, провалилась у пʼятницю, 26 березня. Зараз дно поглиблюють два судна-земснаряди, які викачують ґрунт із дна каналу, і чотири екскаватори. З-під носової частини MV Ever Given потрібно видалити до 20 тисяч кубометрів піску. Фахівці хочуть добитися осаду контейнеровоза на 16 метрів, що дозволить зняти його з мілини силою девʼяти буксирів. Роботи можуть зайняти тиждень. Точні терміни поки не називають.

За підрахунками експертної організації з судноплавства Lloydʼs List, блокування каналу щодня затримує рух товарів на загальну суму $9,6 мільярда. Як наслідок, кожна година простою — втрата $400 млн для світової торгівлі.