Під Києвом виявили «реабілітаційний центр», де катували людей. У ньому утримували кілька десятків людей

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У селі Петропавлівська Борщагівка Київської області виявили псевдореабілітаційний центр, в якому незаконно утримували і катували людей

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Поліція 20 березня отримала повідомлення про викрадення. В Ірпені біля однієї з багатоповерхівок троє невідомих звʼязали людину і силою заштовхали в автомобіль, після чого зникли. Авто знайшли у зазначеному селі біля будівлі «центру».

У будівлі поліція виявила кілька десятків людей, яких тримали в суворих умовах з металевими гратами на вікнах і не випускали. Так званий центр не мав дозвільної документації на ведення будь-якої медичної практики.

Правоохоронці затримали пʼятьох осіб. Встановлено, що вони укладали договори з родичами нібито наркозалежних, отримували за їхнє лікування великі гроші, а насправді катували людей. Виявилося, що більшість з утримуваних не страждають ні на алкогольну, ні на наркотичну залежність.

Поліція розшукує шостого фігуранта і встановлює особи інших причетних до злочину. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 КК (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Винуватцям загрожує 5 років позбавлення волі.