З Румунії до України повернулись моряки із затонулого судна «Волго Балт 179»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

З Румунії до України повернулись українські моряки — члени екіпажу судна «Волго Балт 179». 11 березня біля берегів Румунії їхнє судно затонуло, двоє людей загинули, одного досі не знайшли.

Про це йдеться у повідомленні посольства України в Румунії.

Моряки вирушили до Одеси з пункту пропуску Рені. В Одесі їх зустрінуть представники компанії-оператора затонулого судна. Стан здоров’я всіх десятьох врятованих українських моряків задовільний.

Міністерство закордонних справ України

У посольстві зазначили, що під час перебування у Румунії членів екіпажу забезпечили усім необхідним та надали медичну допомогу.

Нагадаємо, що суховантажне судно затонуло 11 березня. Екіпаж корабля складався з 13 осіб — 12 чоловіків і жінка — всі громадяни України. Десятьох вдалося врятувати, двоє загинули — капітан Олександр Борисенко й електромеханік Григорій Лисаченко. Звістки про ще одного моряка немає.

Сайт Marine Traffic повідомляє, що судно прямувало з російського Ростова до румунського міста Констанци. Також зазначається, що «Волго Балт 179» — це суховантажне судно, яке побудували у 1973 році (48 років тому) і ходить воно під прапором Коморських островів.