Південна Корея допоможе Україні запускати швидкісні потяги. Вони розвиватимуть швидкість понад 250 км/год

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Південна Корея допоможе Україні запускати швидкісні потяги. Вони розвиватимуть швидкість понад 250 км/год

Facebook / Укрзалізниця

Міністерство інфраструктури підписало з Південною Кореєю документи, за якими корейці допоможуть Україні у запуску швидкісних поїздів.

Про це у своєму Facebook написав міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Але зараз вже маємо офіційні підписані домовленості з Корейською національною залізницею, які передбачають грантове фінансування пре-ТЕО для будівництва євроколії в Україні. Нам потрібні швидкості 21 століття (а зараз ми говоримо про 250 км/год і більше) та інтеграція із залізницями країн ЄС. Загалом мова йде про 4 ділянки протяжністю майже 2 тисячі кілометрів нової залізничної колії в Україні», — пояснив він.

Наразі обговорюється запуск чотирьох маршрутів євроколії: Київ — Львів — кордон, Київ — Одеса, Київ — Харків та Київ — Дніпро — Запоріжжя.

  • Корейці вже не вперше допомагають Україні у розвитку залізниці. Зокрема напередодні Євро-2012 у південнокорейської компанії Hyundai було придбано 10 швидкісних електропоїздів, які розвивають швидкість до 176 км/год. Наразі ними управляє компанія «Українська залізнична швидкісна компанія», яка забезпечує рейси «Інтерсіті» по Україні.
  • Також в експлуатації є і два швидкісні поїзди українського виробництва «Тарпан». Вони можуть розвивати швидкість до 200 км/год і також виконують рейси «Інтерсіті».