Instagram посилює безпеку щодо акаунтів дітей — писати їм зможуть тільки ті дорослі, на яких вони підписані

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Videvo

Соціальна мережа Instagram посилює заходи безпеки щодо неповнолітніх користувачів — дорослі користувачі зможуть надсилати повідомлення тільки тим дітям, які на них підписані. Про це йдеться у пресрелізі соцмережі.

«Щоб захистити підлітків від небажаних контактів з боку дорослих, ми представляємо нову функцію, яка забороняє дорослим відправляти повідомлення людям молодше 18 років, які на них не підписані. Коли дорослий буде намагатись надіслати повідомлення підлітку, який не стежить за ним, він отримає сповіщення про те, що цей контакт йому не підходить», — пояснили у компанії.

На додаток до цього Instagram почне використовувати підказки або попередження про безпеку — щоб спонукати підлітків бути обережними в розмовах з дорослими, на яких вони вже підписані. Попередження про безпеку у Direct підліток буде отримувати тоді, коли дорослий співрозмовник підозріло поводиться. Наприклад, якщо дорослий відправляє велику кількість запитів на додавання в друзі або повідомлення людям молодше 18 років. Тоді у дітей буде можливість заблокувати акаунт співрозмовника або поскаржитись на нього. Також повідомлення будуть супроводжуватись памʼяткою для підлітків про те, що вони можуть не відповідати ні на що, що завдає їм дискомфорт. Це нововведення буде поступово доступним для користувачів з усіх країн.

Ці заходи будуть працювати тільки в тому випадку, якщо облікові записи мають правильний вік користувачів — діти іноді при реєстрації вказують дорослий вік, аби уникнути певних обмежень. Instagram заявив, що розробляє нову технологію штучного інтелекту і машинного навчання, щоб допомогти вирішити проблему перевірки віку. Офіційно мінімальний вік для використання Instagram — 13 років.

Платформа також заявила, що тепер пропонує молодим власникам облікових записів можливість зробити свої сторінки приватними при їх створенні.

«Якщо підліток не вибирає «приватний» при реєстрації, пізніше ми відправляємо йому повідомлення, підкреслюючи переваги приватного облікового запису і нагадуючи їм про необхідність перевірити свої налаштування», — написали в блозі.

  • Раніше соціальна мережа TikTok повідомила, що акаунти користувачів, які молодші 16 років, будуть автоматично приватними — так компанія підвищує безпеку дітей. Відеоролики, розміщені в приватних акаунтах, можуть відтепер дивитися тільки ті користувачі, яких схвалив власник сторінки.
  • Крім того, ряд інших налаштувань для користувачів TikTok молодше 16 років тепер буде застосовуватися автоматично. Наприклад, обмеження можливості коментувати їхні відео. Власник акаунта самостійно визначить, хто це може робити — для цього буде варіант «друзі» або зовсім ніхто. Варіант надати можливість коментувати всім користувачам стає недоступним.