Україна вперше візьме участь у змаганні ветеранів і військовослужбовців Warrior Games

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Україна вперше візьме участь у змаганні ветеранів і військовослужбовців Warrior Games

Facebok / Warrior Games: Team Ukraine

Україна вперше візьме участь у змаганнях для ветеранів і військовослужбовців Warrior Games.

Про це у Twitter повідомив президент Володимир Зеленський.

«Україна вперше візьме участь у міжнародних змаганнях Warrior Games у США для ветеранів і військовослужбовців. Сорок наших воїнів змагатимуться з командами зі США, Канади, Австралії, Великої Британії, Нідерландів, Грузії та Данії. Із нетерпінням чекаю на зустріч і тими, хто пройде національний відбір і потрапить до команди», — написав президент.

Warrior Games — це адаптивні змагання для військовослужбовців і ветеранів, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки. Міністерство оборони США організовує цей захід вже восьмий рік поспіль. Цього року він проходитиме з 12 до 22 вересня у штаті Флорида.

  • У березні 2020 року повідомлялося, що міжнародні мультидисциплінарні змагання колишніх і чинних військових Invictus Games 2020 («Ігри нескорених») перенесли на наступний рік через пандемію коронавірусу.
  • Спортивне змагання для ветеранів війни з важкими травмами мали проходити з 9 до 16 травня в Гаазі. Україна вже втретє поспіль бере участь в Invictus Games. У 2019 році українська збірна виборола на «Іграх нескорених» 20 медалей.