Суд відправив ветерана АТО, який погрожував підірвати міст Метро в Києві, на примусове лікування

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Суд відправив ветерана АТО, який погрожував підірвати міст Метро в Києві, на примусове лікування

Facebook / Національна поліція України

Дніпровський районний суд Києва відправив на примусове лікування ветерана АТО Олексія Белька, який у вересні 2019 року погрожував підірвати міст Метро в Києві.

Про це повідомляється на сторінці компанії «Міллер», яка захищала Белька в цій справі.

Белька визнали винуватим у вчиненні інкримінованих йому злочинів. Його госпіталізують до психіатричної лікарні зі звичайним наглядом.

«Це означає, що Олексію надаватимуть психіатричну допомогу у спеціалізованому закладі. Він зможе самостійно, без супроводу медичного працівника, залишати палату, відділення та заклад», — повідомили адвокати.

Таке рішення суд ухвалив, посилаючись на висновок повторної судово-психіатричної експертизи, призначеної за клопотанням адвокатів. Експерт зазначив, що Белько потребує лікування зі звичайним наглядом — прокурори просили посилений. У лікарні Белько пробуде щонайменше пів року. «Після цього ми звернемося з клопотанням про проведення нової психіатричної експертизи», — зазначають адвокати.

Також суд повернув Бельку все належне йому майно, яке було вилучено після вчинення кримінального правопорушення, зокрема два автомобілі, банківські картки, мобільний телефон.

Водночас суд залишив без розгляду цивільний позов управління поліції, в якому від Белька вимагали відшкодувати 69 тисяч гривень матеріального збитку.

  • 18 вересня 2019 року чоловік зупинився на мосту Метро в автомобілі, у лівій смузі в напрямку Лівого берега. Він був озброєний автоматом і здійснював «попереджувальні» постріли в повітря. «Бабелю» вдалося встановити особу чоловіка. Це 42-річний уроженець Форосу (анексований РФ Крим) Олексій Белько. Чоловік не висував якихось конкретних вимог, через декілька годин його затримав спецпідрозділ поліції.