Шеф-редактора найпопулярнішої в Німеччині газети відсторонили через звинувачення з боку жінок-колег

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Шеф-редактора найпопулярнішої в Німеччині газети відсторонили через звинувачення з боку жінок-колег

Facebook / Julian Reichelt

Шеф-редактора найпопулярнішої щоденної німецької газети Bild Юліана Райхельта відсторонили через звинувачення з боку жінок-колег.

Про це пише Deutsche Welle.

Райхельт очолює газету з 2018 року. Його відсторонили від посади на час проведення службового розслідування, повʼязаного зі звинуваченнями на його адресу у зловживанні владою та булінгу, висунутими проти нього кількома колегами-жінками.

У заяві медіагрупи Alex Springer, яка є власником газети, зазначається, що Райхельт відкидає усі звинувачення і особисто попросив раду директорів відсторонити його від виконання службових обовʼязків, поки не будуть зʼясовані всі обставини.

Видавець також заявив, що на даний час «чітких доказів» винуватості Райхельта не виявили, але розслідування триває і ведеться «в усіх напрямках», а також «оцінюється достовірність і чесність усіх причетних».

Bild — найбільший та найпопулярніший німецький таблоїд, заснований ще 1952 року. Щоденний тираж газети становить близько 3,4 мільйона примірників, з яких продається в середньому близько 2,66 мільйона.

  • У липні минулого року у російському сегменті Twitter запустили флешмоб з історіями про сексуальні домагання та насильство і харасмент з боку чоловіків, які працювали чи продовжують працювати у російських медіа. Після цього Сбербанк і телеканал «Дождь» оголосили про наміри провести внутрішні розслідування щодо обвинувачених співробітників, а шеф-редактор видання «МБХ медиа» Сергій Простаков вирішив звільнитися.