Справа ПриватБанку: Апеляційна палата ВАКС наклала арешт на майно, яке Яценко переписав на цивільну дружину

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Справа ПриватБанку: Апеляційна палата ВАКС наклала арешт на майно, яке Яценко переписав на цивільну дружину

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду наклала арешт на майно цивільної дружини підозрюваного у справі ПриватБанку колишнього заступника голови правління фінустанови Володимира Яценка.

Про це повідомили у суді 12 березня.

«Суд ухвалив накласти арешт на депозитний рахунок, який належить підозрюваному, а також на 1/2 частину часток корпоративних прав у статутних капіталах трьох підприємств, що належать особі, з якою підозрюваний проживає однією сімʼєю, але не перебуває у шлюбі», — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, 26 лютого слідчий суддя Вищого антикорупційного суду наклав арешт на вісім житлових будинків, дві квартири, гараж, 20 земельних ділянок, шість автомобілів, два причепи, самохідно-моторне судно та корпоративні права в ПрАТ «УАПКТІ «Укрстальпроект» в розмірі 8,13%, що належать підозрюваному Яценку.

Водночас суд не задовольнив клопотання прокуратури щодо арешту корпоративних прав доньки Володимира Яценка — Ганни — у ТОВ «Авіапарк», корпоративних прав його цивільної дружини Євгенії Кривенко у ТОВ «Фінтех Бенд», ТОВ «Естейт Сіті», ТОВ «Ейсі Дісі Процессінг», а також його власного депозитного рахунку в Monobank.

Після цього прокуратура оскаржила ухвалене рішення.

Ухвала є остаточною, набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.