СБУ почала розслідування щодо посадовців «Донецькоблгазу» через відключення котелень в зоні ООС

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
СБУ почала розслідування щодо посадовців «Донецькоблгазу» через відключення котелень в зоні ООС

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Служба безпеки України почала розслідувати ймовірну диверсію посадовців «Донецькоблгазу». Начебто саме їхні дії призвели до відключення 58 котелень у зоні проведення Операції обʼєднаних сил (ООС). Тоді без опалення залишились 714 житлових будинків, 23 школи, 16 дитячих садків, 4 лікарні та 106 інших обʼєктів області.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Служба безпеки встановила, що власниками «Донецькоблгазу» є іноземні офшорні компанії з ознаками фіктивності. Ці компанії контролює українець, який наразі перебуває на території Росії. За даними ЗМІ, власників «Донецькоблгазу» повʼязують з олігархом-втікачем Сергієм Курченком, який зараз переховується в Росії. При цьому «Донецькоблгаз» належить до об’єктів, які мають важливе народногосподарське та оборонне значення.

Наразі СБУ намагається встановити причетних до злочину та притягнути їх до відповідальності.

Нагадаємо, що Рада національної безпеки і оборони (РНБО) на засіданні 11 березня доручила перевірити власників ПАТ «Донецькоблгаз» у звʼязку з недавнім відключенням низки котелень у Донецькій області.

  • 6 березня «Нафтогаз» припинив постачання природного газу для «Донецьктеплокомуненерго» через борги. Заборгованість перед «Нафтогазом» становить 1 548 266 464 грн. Для відновлення подачі газу необхідно сплатити щонайменше 302 млн грн. Тоді ж «Донецькоблгаз» почав відключати тепло в області.
  • Уже 7 березня газопостачання почали відновлювати, а проти «Донецькоблгазу» порушили кримінальні провадження.