Розстріл майданівців у Хмельницькому: адвокат Закревська повідомила про зникнення частини відеодоказів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Розстріл майданівців у Хмельницькому: адвокат Закревська повідомила про зникнення частини відеодоказів

Ковальчук Віктор / УНІАН

У справі про вбивства перед будівлею СБУ у Хмельницькому 19 лютого 2014 року зникла більша частина відеодоказів. Про це адвокат справ Майдану Євгенія Закревська повідомила у Facebook.

Під час засідання досліджували протокол огляду місця події у день розстрілу. До протоколу має додаватись флешка з відео, але відео немає. Суд запитує чому, відповідь прокурора Малашича цитує Закревська: «На жаль, зазначене кримінальне провадження тривалий час розслідувалось різними підрозділами військової прокуратури, і коли це провадження потрапило до Генеральної прокуратури, більша частина доказів, на жаль, просто зникла».

Адвокат уточнила, що зникли відео- і фотозаписи — додатки до протоколу.

Майдан у Хмельницькому

У Хмельницькому 19 лютого 2014 року біля будівлі управління Служби безпеки проводилася мирна акція протесту. Після загострення ситуації невідомі почали бити вікна у скляних дверях будівлі СБУ, через що силовикам віддали наказ застосувати зброю нібито через загрозу штурму.

В активістів стріляли з кулемета Калашникова з приміщення управління СБУ. Тоді смертельно поранили 71-річну Людмилу Шеремет, пізніше вночі від пострілів загинув іще один активіст, Дмитро Пагор, і близько десятка отримали поранення.

Наступного дня тодішній голова управління СБУ у Хмельницькій області Віктор Крайтор двічі публічно взяв на себе відповідальність за віддання своїм підлеглим наказу на застосування зброї: вперше — на мітингу на центральній площі Хмельницького, вдруге — виступаючи з трибуни обласної ради. Тоді ж він написав рапорт на звільнення.

Крайтора затримали та взяли під варту, однак у 2015 році він вийшов на волю, його статус обвинуваченого змінили на свідка.