Прогноз погоди на кінець тижня: Україну засипле мокрим снігом у п’ятницю, а у вихідні прийде потепління

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У п’ятницю, 12 березня, в Україні погіршиться погода — у більшості областей буде йти сніг, а в західних областях — із дощем.

Про це повідомили в Українському гідрометцентрі.

За даними синоптиків, опади не очікуються лише в Харківській, Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій областях та в Криму.

На дорогах країни, окрім південного сходу, прогнозують ожеледицю, вітер південний, 7—12 м/с, можливі пориви 15—20 м/с.

Температура вночі на заході коливатиметься від -3 до +2 °С, на решті території -5...-9 °С, на Донбасі — до -16 °С, вдень у західних областях очікується до +8 °С, на півдні до +5 °С, в інших регіонах — -3...+2 °С.

Окрім цього, в Укргідрометцентрі попередили, що в Карпатах уночі буде йти значний сніг, удень сніжитиме помірно, можливі пориви вітру 25—30 м/с, заметіль. Температура вночі -4...-9 °С, вдень близько нуля.

У Києві мокрий сніг піде вдень, на дорогах можлива ожеледиця. Вітер південний, 7—12 м/с, ймовірні пориви 15—20 м/с. Вночі стовпчики термометрів покажуть -4...-6 °С, вдень близько нуля.

У ніч проти суботи, 13 березня, майже на всій території України буде йти мокрий сніг, вдень очікується дощ лише у південно-західній частині країни.

Синоптики запевняють, що в перший день вихідних потеплішає: вночі максимально прогнозують -6 °С на Луганщині, у більшості областей температура коливатиметься від -2 до +2 °С. Вдень на сході +3...+6 °С, у центрі — до +9 °С, а на заході подекуди до +12 °С.

У Києві вночі сніжитиме, можлива ожеледиця, температура близько нуля, вдень опадів не буде, повітря прогріється до +7...+9 °С.