СБУ запобігла продажу майна «Дунайського пароплавства» на 2 млрд грн. Серед іншого — морські судна та баржі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
СБУ запобігла продажу майна «Дунайського пароплавства» на 2 млрд грн. Серед іншого — морські судна та баржі

Facebook / СБУ

Служба безпеки України запобігла незаконному продажу майна компанії «Українське Дунайське пароплавство». Своїми діями організатори відчуження майна могли завдати збитки товариству на понад 2 млрд грн.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Оборудку організував топменеджмент під виглядом «реорганізації» діяльності пароплавства. Ділки планували вивести з балансу товариства 455 одиниць флоту, зокрема морські та річкові судна, баржі. Все це — в інтересах іноземної комерційної структури.

Організатори також збиралися штучно інвестувати кошти дочірніх і афілійованих підприємств пароплавства до статутного капіталу іноземної компанії. Для реалізації схеми зловмисники свідомо надали до профільного міністерства документацію про нульову вартість 455 одиниць флоту, погодження якої надало можливість самостійно розпоряджатися державним майном. Дії посадовців могли призвести також до завдання шкоди обороноздатності держави.

Під час обшуків правоохоронці вилучили компʼютери та документацію про діяльність підозрюваних осіб та компаній. Також виявлено велику суму готівки в іноземній валюті.

Триває досудове розслідування за ч. 1 ст. 14, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу.