«Недоречний трах, або Божевільне порно» отримав головний приз Берлінале. Це фільм режисера з Румунії

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Картина режисера з Румунії Раду Жуде «Недоречний трах, або Божевільне порно» отримала «Золотого ведмедя» — головний приз 71-го Берлінського кінофестивалю (Berlinale) як кращий повнометражний фільм.

Церемонія нагородження відбулася 5 березня в онлайн-форматі через пандемію коронавірусу. Список переможців оприлюднили на сайті фестивалю.

Фільм Жуде — про вчительку, чиє інтимне відео потрапляє в інтернет. Після цього на неї чекають неприємності у школі та тривале вияснення інциденту.

Гран-прі журі фестивалю отримав фільм японського режисера «Колесо фортуни і фантазії». Другий приз журі присудили картині «Пан Бахман і його клас».

«Срібного ведмедя» за кращу режисуру отримав Денеш Надь («Природне світло»), а за найкращий сценарій — Хон Сан Су за фільм «Вступ».

Призу за кращу роль удостоїлася Марен Еггерт за зйомки у фільмі «Я твій чоловік». А Лілла Кізлінгер відзначена призом за кращу роль другого плану у фільмі «Ліс — я бачу тебе скрізь».

Зазначимо, з 2021 року замість нагород за кращі жіночу та чоловічу ролі вирішили присуджувати «Срібного ведмедя» за кращу головну роль і за кращу роль другого плану.