Ректора університету в Миколаєві викрили на корупції: працевлаштовував родичів і виписував їм премії

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Ректора Чорноморського національного університету імені Петра Могили у Миколаєві викрили на корупції.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За даними спецслужби, керівник вишу протягом 2019—2020 років преміював власних родичів, яких працевлаштував в університеті. Загалом родичі ректора неправомірно отримали кілька сотень тисяч гривень премій. Наразі точна сума виплат встановлюється.

Також зазначається, що за виявленими фактами правоохоронці склали кілька десятків протоколів про адміністративні правопорушення, які вже розглянув Центральний районний суд Миколаєва та визнав посадовця винним. Згідно з ухвалою суду з ректора стягнули штраф у розмірі 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6 800 гривень) — за ч. 1, 2 статті 172—7 Кодексу про адміністративні правопорушення.

Зазначимо, СБУ не називає прізвище фігуранта справи, проте на сайті вишу вказано, що посаду ректора обіймає Леонід Клименко.

Окрім цього, СБУ зафіксувала правопорушення чиновників вишів, що здійснюють підготовку інженерів і пілотів цивільної авіації у Києві та Кропивницькому, а також у корупції підозрюється посадовець наукової установи Міністерства освіти і науки України у галузі біотехнологій.

Згідно з матеріалами слідства, посадовці цих наукових та освітніх закладів протягом 2019—2020 років також незаконно нараховували премії на сотні тисяч гривень — собі, знайомим та родичам, працевлаштованим ними у підпорядкованих установах.

Нині складені матеріали передали до органів Національної поліції.