Депутат міськради Харкова від ОПзЖ назвав Майдан «держпереворотом» і не захотів говорити українською. Його виштовхали з трибуни

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Депутат міськради Харкова від ОПзЖ назвав Майдан «держпереворотом» і не захотів говорити українською. Його виштовхали з трибуни

Офіційний сайт партії «Опозиційна платформа — За життя»

Депутата Харківської міськради від «Опозиційної платформи — За життя» Андрія Лесика силою виштовхали з трибуни після того, як він назвав події у 2014 році «державним переворотом». Інцидент стався під час сесії міськради 24 лютого.

Лесик, виступаючи з трибуни, говорив російською мовою. Депутати зробили йому зауваження, закликавши говорити українською. Але він відмовився, відповівши: «Не можна. […] Удома в себе будете командувати».

Депутати відреагували на ці слова вигуками «ганьба». Сутичку намагався зупинити в. о. мера Ігор Терехов. Однак Лесик продовжив свій виступ російською, заявивши: «Декілька років тому вкраїні стався озброєний держпереворот, при цьому ніхто за це не покараний».

Після цих слів депутати від «Європейської солідарності» виштовхали його з-за трибуни та заблокували її. Вони скандували: «Чемодан, вокзал, Росія».

Увесь цей час Лесик перебував біля трибуни, а покинув її тільки після прохання Терехова, який закликав утриматися від політики в сесійній залі.