У Харкові затримали російського агента, який збирав для спецслужб секретні документи з розробки української бронетехніки

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
У Харкові затримали російського агента, який збирав для спецслужб секретні документи з розробки української бронетехніки

СБУ

У Харкові контррозвідка Служби безпеки затримала російського агента, який збирав секретну інформацію про розробку і виробництво українського танка Т-84БМ «Оплот».

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Як з’ясувалося, під час поїздки до Росії громадянина України завербували представники головного управління Генштабу збройних сил РФ.

За завданням російських кураторів, чоловік мав отримати від співробітника харківського державного підприємства «ХКБМ ім. Морозова», яке здійснювало розробку танка, документацію про новітню українську бронетехніку.

«Під контролем оперативників СБУ ворожий агент отримав від працівника зразки технічних матеріалів та відпрацьованими каналами передав фотокопії представнику російської спецслужби», — розповіли в спецслужбі.

Чоловіка було затримано «на гарячому» під час одержання ним «повного комплекту технічної документації», яка має гриф обмеження доступу.

Наразі йому повідомили про підозру у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України), вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Тривають слідчі дії.