Зеленський створив раду з питань освіти. Її очолив нардеп Колебошин

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Володимир Зеленський указом № 55/2021 створив Консультативну раду з питань розвитку системи загальної середньої освіти, проєкт якої запропонував голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Рада буде консультативно-дорадчим органом при президентові, основні завдання якого — моніторинг сучасного освітнього простору і реформування системи середньої освіти, а також аналіз законодавства в цій сфері. Рада має удосконалювати законодавство та пропонувати модернізацію системи.

Також вона повинна буде оцінювати якість середньої освіти, пропонувати методи розвитку вчителів і забезпечувати дотримання гарантій від держави (оплата праці, пенсії, соцзабезпечення). Крім цього, рада займатиметься розвитком державно-приватного партнерства і поліпшенням координації між центральною і місцевою владами в питаннях освіти.

Очолив раду депутат від «Слуги народу», заступник голови комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Колебошин. Крім нього, до ради увійшли ще 22 людини, зокрема президент Академії педагогічних наук Василь Кремень, голова громадського союзу «Освіторія» Зоя Литвин, а також педагоги-володарі низки нагород.