У мерії Дніпра провели сесію за 9 хвилин і звільнили 655 людей

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У мерії Дніпра провели сесію за 9 хвилин і звільнили 655 людей

Олександр Течинський / «Бабель»

Міська рада Дніпра провела сесію, яка тривала 9 хвилин. На ній звільнили 655 осіб і затвердили нову структуру. Про це мер міста Борис Філатов написав у Facebook, а деталі повідомляє місцеве видання 056.

Під скорочення потрапив переважно штат районних адміністрацій. Так, звільнили 36 людей в Новокодацькому районі, 35 — у Соборному, 33 — у Шевченківському, 31 — в Амур-Нижньодніпровському.

Під скорочення також потрапили 30 співробітників інспекції з питань праці та зайнятості населення і 29 — департаменту економіки, фінансів і міського бюджету.

Філатов одразу прокоментував це рішення, заявивши, що таким чином відбудеться «величезна» економія бюджетних коштів міста. При цьому зазначив, що тим, кого скоротили, запропонують альтернативи працевлаштування.

Також реорганізували комунальні підприємства «Дніпротранскомплекс», «Дніпродорсервіс», «Міські причали» — їх приєднали до КП «Міськавтопарк». В оновленому вигляді воно називатиметься Комунальне підприємство «Транспортна інфраструктура міста». Така реорганізація призвела до звільнення 36 осіб.

Окрім цього, міська рада ліквідувала три установи: «Земград», «Патріот» і Методичний центр при департаменті гуманітарної політики. Через це без роботи залишилися 92 людини.