У США чоловік влаштував на території своєї садиби наметний табір для безхатьків — аби люди позбулися стереотипів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У штаті Юта неподалік міста Солт-Лейк-Сіті чоловік Дарін Манн дозволив безхатькам на території своєї садиби розмістити намети й користуватися його ванною. Вони у свою чергу працюють волонтерами в саду, яким управляє Манн.

Про це повідомляє CNN.

«Мета полягає в тому, щоб позбутися стигматизації з приводу безхатьків. Кожна людина заслуговує на гідне поводження та допомогу, коли вона цього потребує», — пояснив свій вчинок Манн.

У середині січня він відкрив цей майданчик для наметів, який отримав назву «Сільський табір» (Village Camp). Зараз там живуть близько 15 осіб. Манн розповів, що жителі приїхали з інших таборів в Солт-Лейк-Сіті, які закрили.

Манн вказує на те, як жителі Village Camp допомагають суспільству, особливо в міському саду: «Вони допомагають мені прибрати сад і підготувати його до сезону. Вони підтримують у таборі чистоту і допомагають бути позитивним прикладом роботи з людьми з незахищених верств населення».

Проте не всі сусіди поділяють ентузіазм Манна. Міська влада отримала скаргу, в якій активіста звинувачували в порушенні кодексу — облаштування табору на понад 2 тижні на території житлової забудови незаконне.

Також чоловік стверджує, що підтримує відкритий звʼязок зі своїми сусідами, дехто з них готують їжу для табору і жертвують одяг. Інші сусіди найняли жителів табору для хатньої роботи. У Манна є свої принципи — абсолютна нетерпимість до агресії та вживання наркотиків. Люди, які облаштували табір у дворі Манна, кажуть, що почуваються бажаними і в безпеці.

Манн вважає, що уряд Солт-Лейк-Сіті має робити більше для тих, хто потребує допомоги. Активіст зустрічався з високопоставленими міськими чиновниками з надією, що його табір у дворі перед будинком буде прикладом того, як допомогти безхатькам.