Розробники робота Софії почнуть його масове виробництво — для допомоги під час пандемії

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Розробники робота Софії почнуть його масове виробництво — для допомоги під час пандемії

Wikipedia

Гонконзька компанія Hanson Robotics планує в першій половині 2021 року почати масовий випуск чотирьох моделей роботів, у тому числі людиноподібного робота Софії. Про це повідомляє Reuters.

Дослідники передбачають, що пандемія відкриє нові можливості для індустрії робототехніки. «Світ на тлі COVID-19 потребуватиме все більшої автоматизації для захисту людей», — вважає засновник і гендиректор компанії Девід Генсон.

За його словами, роботизовані рішення для боротьби з пандемією не обмежуються сферою охорони здоровʼя. Роботи можуть бути корисні людям в таких галузях, як роздрібна торгівля та авіація. Генсон зазначив, що роботи також можуть бути особливо корисними в цей період, коли люди страшенно самотні і соціально ізольовані.

Засновник компанії підкреслив, що має намір продати «тисячі» роботів в 2021 році — як великих, так і маленьких. Але конкретної цифри не назвав.

Крім того, в цьому році Hanson Robotics випустить робота Грейс, розробленого для сектора охорони здоровʼя.

  • Гіноїд на імʼя Софія — людиноподібний робот у вигляді жінки, розроблений гонконзькою компанією Hanson Robotics. Її спроєктували так, щоб вчитися і адаптуватися до поведінки людей, а також для праці з ними. З Софією проводили безліч зустрічей по всьому світові. У жовтні 2017 року вона стала підданою Саудівської Аравії та першим роботом, що отримав громадянство якоїсь країни.