«Схоже, що ви їх зламали!» YouTube зняла «страйки» з українського каналу Geek Journal

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
«Схоже, що ви їх зламали!» YouTube зняла «страйки» з українського каналу Geek Journal

Geek Journal / YouTube

YouTube зняла «страйки» з українського проєкту Geek Journal, який заблокували через скарги медіахолдингу «1+1». На думку керівництва «плюсів», канал Geek Journal порушив авторське право через використання фрагментів його відеопродукції.

Про розблокування Geek Journal повідомив автор і ведучий каналу Олексій Коваленко.

За словами Коваленка, він зустрівся з представниками «1+1», які висунули дві умови для зняття «страйків» — видалити всі відео, яких стосуються скарги, і публічно визнати свою неправоту. Коваленко сказав, що подумає до понеділка.

За словами ведучого, він був готовий судитися, оскільки вимоги його не влаштовували, та й відео «неможливо видалити з інтернету», бо воно є не лише на YouTube.

Однак вже сьогодні всі «страйки» з каналу Geek Journal були зняті.

«Схоже, що ви їх зламали! Ви, схоже, злупали цю скалу!» — сказав Коваленко, який переконаний, що «1+1» зняли з його каналу «страйки» через тиск громадськості.

Проте ведучий Geek Journal вважає, що проблема не вирішена, і зняття «страйків» може виявитися лише «затишшям перед бурею». В майбутньому Коваленко планує не використовувати відеоряд «1+1», щоб не наражатися на нові скарги, і продовжувати критику продукції медіахолдингу.

Своєю чергою керівництво «1+1» повідомляє, що не відкликало «страйки» з Geek Journal, і конфліктні відео були видалені з YouTube.

«Скарги були надіслані у зв’язку з незаконним використанням автором контенту «1+1 media» та з єдиною метою — захисту власного контенту на будь-яких майданчиках, у тому числі в інтернеті, та дотримання культури поваги до авторського права й інтелектуальної власності», — йдеться в заяві.