Представниця британської королеви в Канаді пішла у відставку. Її звинувачували у знущанні з підлеглих

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Канаді після скандалу подала у відставку Жулі Паєтт — у 2017 році королева Британії Єлизавета II призначила її генерал-губернатором країни. У липні 2020 року Таємна рада Канади почала розслідування стосовно Паєтт. Вона начебто створила в офісі «токсичне середовище» — словесно ображала співробітників, а деяких доводила до сліз. Аналогічні скарги були на її головного радника.

Про відставку йдеться в її заяві, а деталі повідомляє The New York Times.

«Кожна людина має право на здорове та безпечне робоче середовище в будь-який час і за будь-яких обставин. Схоже, у канцелярії секретаря генерал-губернатора так було не завжди. За останні кілька місяців в Рідо-холі виникла напруженість, і я шкодую про це. Для блага нашої країни і наших демократичних інститутів я дійшла висновку, що має бути призначений новий генерал-губернатор», — заявила Паєтт.

The Governor General of Canada

Паєтт — у минулому астронавтка, вона двічі літала в космос. ЗМІ писали, що вона опитувала співробітників про відстань між небесними тілами. За час її каденції звільнилися або пішли у тривалі відпустки багато співробітників офісу.

Посада генерал-губернатора здебільшого церемоніальна — необхідно представляти інтереси королеви. Також до його обовʼязків входить підписання всіх канадських законів і виконання обовʼязків головнокомандуючого збройних сил.

Професор канадської історії в Університеті Торонто Роберт Ботвелл зазначив, що генерал-губернатор залишає свою посаду вперше з 1867 року.