Суд пояснив, чому виправдав догхантера Святогора: Відео не записував, а інші обвинувачення йому не висували

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Суд пояснив, чому виправдав догхантера Святогора: Відео не записував, а інші обвинувачення йому не висували

Алексей Святогор / Facebook

Шевченківський районний суд Києва пояснив, чому виправдав догхантера Олексія Святогора. Там нагадали, що йому висунули обвинувачення за ч. 2 та ч. 3 ст. 300 Кримінального кодексу — «Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості».

Водночас, додають у суді, інші обвинувачення — як у вбивстві тварин, так і в жорстокому поводженні з ними — йому не висували.

Під час розгляду справи суд встановив, що Святогор, беручи участь в ефірах на радіо і телебаченні, пропагував фізичне знищення бездомних тварин. Але, додають у суді, «самі по собі такі висловлювання Святогора не становлять як об’єктивної, так і суб’єктивної сторони інкримінованих йому кримінальних правопорушень». Крім висловлювань в ефірах, вважає суд, Святогор «не вчиняв» будь-яких дій, пов’язаних із виготовленням і розповсюдженням відео.

«Зазначене вказує, що дії Святогора не підпадають під склад інкримінованого йому кримінального правопорушення. А тому у зв’язку з недоведеністю в діях обвинуваченого складу кримінального правопорушення суд виправдав Святогора», — заявили в суді.

  • 8 червня 2018 року догхантера Олексія Святогора, який перебував у розшуку, затримали вдома, у Києві. Його підозрювали за ч. 2 і 3 ст. 300 ККУ. Разом з тим зоозахисники звинувачують Олексія Святогора в отруєнні тисяч безпритульних собак.
  • 11 червня 2018 року Шевченківський суд на два місяці відправив Святогора в СІЗО. Проте 26 червня Апеляційний суд Києва помʼякшив запобіжний захід Святогору до цілодобового домашнього арешту.
  • 18 січня 2021 року Шевченківський райсуд Києва визнав недоведеною його вину.
  • Догхантер Олексій Святогор давно веде пропаганду щодо жорстокого поводження із тваринами, а також труїв собак і писав про це в соцмережах.