Зірка «Барселони» та «Манчестер Сіті» увійде до тренерського штабу українського клубу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Зірка «Барселони» та «Манчестер Сіті» увійде до тренерського штабу українського клубу

Twitter / Yaya Touré

Колишній футболіст іспанської «Барселони» та англійського «Манчестер Сіті» Яя Туре увійде до тренерського штабу футбольного клубу «Олімпік» (Донецьк).

Про це повідомляє Tribuna.

«Ми сподіваємося, що його багатий досвід виступів в клубах-грандах європейського футболу допоможе нашій команді. Розраховуємо, що університети, які він пройшов в «Барселоні» і «Манчестер Сіті», він передасть нинішнім футболістам «Олімпіка», — сказав президент клубу Євген Гельзін.

Він додав, що спеціаліст приєднається до команди вже 19 січня в Туреччині, де «Олімпік» проводитиме тренувальний збір.

Багаторічний агент футболіста Дмитро Селюк заявив, що Туре не претендує на посаду головного тренера. «Яя тільки вчиться. У нього є ліцензія, але для підвищення кваліфікації потрібно ще вчитися і він розпочне навчання в Києві», — сказав він.

Туре починав свою карʼєру на батьківщині у Кот дʼІвуарі. З 2003 по 2005 роки виступав в Україні за донецький «Металург». Після цього грав у Греції та Франції, опинившись у 2007 році у «Барселоні». У складі каталонців Туре виграв Лігу чемпіонів, два титули чемпіона Іспанії, Кубок Іспанії, Суперкубок УЄФА та клубний чемпіонат світу.

Після цього івуарієць перебрався до «Манчестер Сіті», за який виступав з 2010 по 2018 рік. За цей час Туре тричі виграв чемпіонат Англії, Кубок Англії та тричі — Кубок англійської ліги.

Зі збірною Кот дʼІвуару Туре став переможцем Кубка африканських націй. Його також чотири рази визнавали найкращим гравцем Африки.