TikTok зробив приватними акаунти користувачів молодше 16 років

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Акаунти користувачів TikTok, які молодше 16 років, будуть автоматично приватними — так соцмережа підвищує безпеку дітей. Про це йдеться у пресрелізі компанії.

Відеоролики, розміщені в приватних акаунтах, можуть відтепер дивитися тільки ті користувачі, яких схвалив власник сторінки. Таким чином, платформа прагне надати молодим користувачам можливість робити усвідомлений вибір щодо того, яким саме контентом і з ким вони хочуть ділитися, а також самостійно визначати ступінь конфіденційності в додатку.

Крім того, ряд інших налаштувань для користувачів молодше 16 років тепер буде застосовуватися автоматично. Наприклад, обмеження можливості коментувати їхні відео. Власник акаунта самостійно визначить, хто це може робити — для цього буде варіант «друзі» або зовсім ніхто. Варіант надати можливість коментувати всім користувачам стає недоступним.

Також зробити дует можна тільки з відеороликами користувачів, які старше 16 років. Крім того, тепер для акаунтів користувачів у віці від 16 до 17 років за замовчуванням встановлюються параметри, що дозволяють робити дуети тільки з друзями.

Окрім цього, користувачі зможуть завантажувати на мобільні пристрої тільки відеоролики авторів 16+ років. Для користувачів у віці 16—17 років ця функція буде автоматично відімкнена, але її можна увімкнути у налаштуваннях.

На останок розробники вимкнули параметр «Пропонувати ваш обліковий запис іншим» для користувачів 13—15 років.