З нардепів-прогульників за рік вирахували 30 мільйонів гривень штрафу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Верховна Рада за минулий рік зекономила для державного бюджету 30 мільйонів гривень за рахунок штрафних санкцій для народних депутатів за прогули засідань. Про це повідомив нардеп із фракції «Слуга народу» Павло Фролов в ефірі «Україна 24».

Він нагадав, що Рада у цьому скликанні ввела штрафи для депутатів за прогули засідань — якщо протягом місяця відсоток голосувань менше 70%, то депутат не отримує 42 тисячі гривень «депутатських».

«Таким чином, наприклад, минулого року понад 30 мільйонів гривень зекономлено і повернено до бюджету. Раніше такої практики не було», — зазначив Фролов.

  • Нагадаємо, Рада у жовтні 2019 року ввела штрафні санкції для нардепів за прогули засідань. Якщо депутат протягом місяця без поважних причин не бере участь у більш ніж третині засідань або у більш ніж половині засідань комітету, то йому не будуть відшкодовувати витрати, повʼязані з виконанням його повноважень.
  • Згодом парламент схвалив перелік підстав, з яких нардепи можуть пропускати засідання. Там зазначені шість поважних причин.