У зоопарку Нікарагуа народилося біле тигреня — уперше в Центральній Америці

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У зоопарку Нікарагуа народилася самка білого бенгальського тигра, її назвали Ньевес (Сніжок). Про це повідомляє BBC.

Від дитинчати відмовилась мама, яку врятували з цирку 5 років тому, адже в неї нема молока, щоб годувати Ньевес. Тепер за тигреням доглядає дружина директора зоопарку Марина Аргуелло — кожні три години годує його теплим козячим молоком.

Директор зоопарку Едуардо Сакаса розповів, що Ньевес, якій трохи більше тижня, — це перший білий бенгальський тигр, що народився в Центральній Америці. Проте Ньевес буде не єдиним білим тигром у зоопарку — у 2019 році Мексика подарувала йому двох білих тигренят.

Біле забарвлення — це результат рецесивного гена. Мати Ньевес була відома як носій гена, який вона успадкувала від свого батька, білого бенгальського тигра.

Уперше білого тигра виявили у природі в 1951 році. Тоді один з мисливців знайшов й забрав з лігва білого тигра-самця і потім намагався отримати від нього таке ж потомство, зводячи його із самкою зі звичайним коричневим забарвленням. Згодом популяція значно розширилася: усі білі тигри, які зараз містяться в неволі, є нащадками тієї самої знайденої особини.

Зараз у неволі перебувають, орієнтовно, 130 білих тигрів, з них близько 100 — в Індії. Зустрічаються вони виключно у програмах розведення в неволі, де їх іноді схрещують для збереження кольору шерсті. Однак у деяких білих тигрів, які перебувають у зоопарках, є проблеми зі здоровʼям (із зором або каліцтва, наприклад). Останнього відомого білого тигра в дикій природі застрелили в 1958 році.