У Луганську прогримів вибух у будинку глави «народної міліції ЛНР». Місцеві жителі повідомляють, що він у реанімації

Автор:
Костя Войтенко
Дата:
У Луганську прогримів вибух у будинку глави «народної міліції ЛНР». Місцеві жителі повідомляють, що він у реанімації

У ніч проти середи, 6 грудня, у багатоквартирному житловому будинку в Луганську, де мешкає керівник «народної міліції ЛНР» Ян Лещенко, пролунав потужний вибух. Місцеві жителі в різних групах соцмереж повідомляють про замах на бойовика, який вижив, але потрапив до реанімації.

Вибух на третьому поверсі будинку за адресою 50 років Жовтня стався близько першої години ночі 6 січня. Факт інциденту підтвердило видання «Луганський інформаційний Центр» — так зване «державне інформаційне агентство ЛНР». У його повідомленні не вказується, що саме спричинило вибух, а також чи є постраждалі.

«У результаті події вибиті шибки у трьох вікнах, пошкоджені міжкімнатні перегородки та підʼїзд, — повідомляє ЛІЦ. — Жителі кварталу повідомляють, що на місце події оперативно прибули автомобілі МНС і МВС Республіки. Наразі район події оточили співробітники поліції та комендатури Народної міліції ЛНР».

Водночас кілька анонімних Telegram-каналів повідомили про замах на Яна Лещенка, який проживає в цьому будинку, а керівництво «ЛНР» має намір представити цей інцидент як вибух газу. За їхніми даними, глава «народної міліції ЛНР» унаслідок вибуху серйозно постраждав, його госпіталізували.

Ці повідомлення побічно підтверджують місцеві жителі в різних групах в соціальній мережі «ВКонтакте», які публікують фото з місця інциденту. Вони також не вірять у версію про вибух газу та пишуть про одного постраждалого.

Сам Лещенко востаннє зʼявлявся на публіці 3 січня, коли давав брифінг про полоненого українського військовослужбовця Олександра Пупка. Він пропав 17 грудня.

  • Від початку бойових дій на Донбасі одразу декілька відомих бойовиків загинули внаслідок замахів із використанням вибухівки: глава «ДНР» Олександр Захарченко, а також польові командири Арсен Павлов («Моторола») і Сергій Толстих («Гіві»).