В аеропорту Ємену під час приземлення урядової делегації пролунали вибухи. Є загиблі та поранені

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У єменському аеропорту в місті Аден під час приземлення борту з членами уряду пролунав вибух. В результаті щонайменше 27 загиблих, 60 поранених.

Про це повідомляє Associated Press.

Після цього послідували декілька пострілів і ще декілька невеликих вибухів. Джерело вибуху наразі невідомо, поки жодна з терористичних організацій не взяла на себе відповідальність.

Вибух струсонув територію у той момент, коли з літака виходили члени урядової делегації. Ніхто в літаку не постраждав, але багато міністрів кинулися назад у літак або втекли трапом у пошуках укриття. Премʼєр-міністра Ємену та інших швидко відвезли з аеропорту до палацу.

За словами одного зі співробітників єменської служби безпеки, серед поранених були троє працівників Червоного Хреста.

Міністри поверталися в Аден після того, як склали присягу в резиденції чинного президента країни, яка розташована в Саудівській Аравії.

  • Минулого тижня міжнародно визнаний президент Ємену Абд Рабух Мансур Хаді постановив сформувати новий коаліційний уряд. Цей крок схвалили іноземні партнери Ємену.
  • На території Ємену з 2014 року триває громадянська війна. Усі північні регіони та столицю країни контролюють повстанці-хусити. Активну участь у конфлікті на боці уряду бере Саудівська Аравія, повстанців підтримує Іран.