Міністр Аваков презентував свою книгу про події в Харкові у 2014 році

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков презентував свою книгу «2014. Миттєвості харківської весни», в якій розповідає про сепаратистів, російські спецслужби і провал проєкту так званої «ХНР», яку хотіли створити накшталт «ЛНР» і «ДНР».

«Книга писалася довго і важко — бо я хотів не просто розповісти історію першої перемоги в гібридній війні, не тільки передати настрій, нерв тих місяців, днів і годин, а й осмислити події в Харкові в контексті загальної ситуації в країні, проаналізувати складні зовнішні та внутрішньополітичні процеси в Україні і навколо неї. Я розповідаю свою історію — так, як бачив і переживав її», — написав він у Facebook.

Аваков заявив, що в книзі зібрані унікальні матеріали розвідки, записи переговорів сепаратистів, документи і свідоцтва підготовки груп «ихтамнетов» під керівництвом російських спецслужб. У книзі публікується детальний план окупації Харкова і області аж до геоміток.

«28 сторінок по всій формі військової стратегії: захоплення систем комунікацій, вузлів звʼязку, стратегічних обʼєктів інфраструктури, ЗМІ, фізичне знищення представників влади, військових і журналістів, інформаційна кампанія і пропаганда, залучення колаборантів, і у підсумку — створення «ХНР». Цей документ фактично явка з повинною і вичерпний доказ російської військової агресії», — написав Аваков.

Книгу російською та українською мовами видає харківське видавництво «Фоліо».