Суд взяв під варту командира 37-го батальйону «Запоріжжя». Солдат звинуватив його в побитті

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Суд взяв під варту командира 37-го батальйону «Запоріжжя». Солдат звинуватив його в побитті

Facebook / Павло Лановенко

Суд у Краматорську обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту командиру 37-го окремого мотопіхотного батальйону «Запоріжжя» Павлу Лановенку. Його підозрюють у побитті підлеглого — військового медика.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Об’єднаних сил.

Прокуратура дізналася про інцидент після звернення старшого солдата з травмами до лікарні в Авдіївці. Солдат отримав травми живота з розчавленням селезінки та інші тілесні ушкодження. Він звинуватив у побитті Лановенка.

Водночас оперативне командування «Південь» повідомляє, що за свідченнями лікарів солдат мав зовнішні ознаки наркотичного сп’яніння.

За фактом побиття прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 426-1 Кримінального кодексу. 26 грудня командиру повідомили про підозру й обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на гауптвахті строком на 30 діб.

Журналістка Віолетта Кіртока у Facebook написала, що телефоном Лановенко встиг їй розповісти про те, що він побачив на позиції бійця в неадекватному стані, який не приховував, що вживає наркотики. Наступного дня, за її словами, Лановенку доповіли, що солдат погано почувається — у лікарні виявили, що в нього відбита селезінка. Солдат заявив, що його побив Лановенко.