Спікер у ТКГ Арестович назвав «основні епізоди» свого воєнного досвіду на Донбасі. На сумніви інших йому «плювати»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Спікер у ТКГ Арестович назвав «основні епізоди» свого воєнного досвіду на Донбасі. На сумніви інших йому «плювати»

Кароліна Ускакович / «Бабель»

Речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович заявив, що «йому плювати» на те, що його заявам про участь у бойових діях на Донбасі не довіряють.

Про це він розповів в інтерв’ю «Бабелю».

«У кінці квітня 2014 року я створив програму «Народний резервіст». У рамках цієї програми я і група моїх інструкторів готували людей, які йшли на фронт. Тоді іншої професійної підготовки не було — людей брали і кидали на війну. До травня 2015-го ми підготували дві з половиною тисячі осіб, зокрема з батальйону Кульчицького. Вони йшли на фронт, ми їхали туди їх вчити», — розповів Арестович.

Водночас він відмовляється називати прізвища інструкторів та імена побратимів, з якими служив на Донбасі. Арестович підтвердив, що мав щонайменше 33 бойові виходи й отримав сім нагород.

«Тридцять три виходи — це фігура мови. Реально їх було більше, ніхто їх не рахував — це дитячий садочок рахувати таке. Іноді по чотири-шість виходів на день було нормою. У 2014 році було взаємне вклинювання військ, чіткої лінії фронту не було, мінування не було, усі моталися, як хотіли й куди хотіли», — пояснив він.

За його словами, усі виходи він мав у 2014—2015 роках. Імена людей, які б могли це підтвердити, Арестович називати відмовляється, тому багато хто не вірить його заявам.

«Мені плювати, довіряють чи не довіряють, настільки все одно, що навіть незручно. Ще я не питав думку Facebook про те, як і з ким я ходив та чи треба називати їхні прізвища», — зазначив він.

  • У вересні 2019 року Арестович у своєму Facebook повідомив, що цілий рік до того був не лише блогером, але й військовим, і служив трохи східніше Краматорська. Також він розповідав, як бував у Краматорську та Слов’янську в 2014—2015 роках.