Сім’ї загиблих від коронавірусу італійців подали до суду на уряд. Вони вимагають €100 мільйонів компенсації

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Родичі загиблих від коронавірусу італійців у регіоні Ломбардія підготували судовий позов проти уряду країни та місцевої влади.

Про це пише Reuters.

Загалом позов подали сім’ї близько 500 людей, які померли від коронавірусної хвороби. Цивільний позов було направлено до суду у Римі. Відповідачами у ньому вказані прем’єр-міністр Джузеппе Конте, міністр охорони здоров’я Роберто Сперанца та губернатор Ломбардії Аттіліо Фонтана.

У позові сім’ї загиблих зазначають, що влада не вжила достатніх заходів для припинення поширення коронавірусу в регіоні. Зокрема тоді, коли вже стало відомо про його появу, влада не запроваджувала карантин. Це призвело до критичної ситуації в регіоні та загальнонаціонального локдауну. Вони просять компенсацію у вигляді 100 мільйонів євро.

  • На початку жовтня уряд Італії продовжив режим надзвичайного стану, введений на початку року, до 31 січня 2021-го через новий спалах захворюваності на коронавірус. Окрім цього, був затверджений указ про нові заходи боротьби з поширенням епідемії, зокрема державним органам дозволили створювати «червоні» зони, ізолюючи райони, де стався спалах коронавірусу.
  • Італія першою у Європі стикнулася із масовим поширенням коронавірусу. Найбільше постраждали північні регіони країни. Темпи поширення хвороби були найшвидшими в Європі, а смертність була доволі високою. Увесь 2020 рік в Італії було найбільше зафіксованих випадків зараження коронавірусом у Європі, але під кінець року її обігнали Франція та Велика Британія.