Путін підписав закон, який робить недоторканними експрезидентів Росії. Їх буде майже неможливо притягнути до відповідальності

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Путін підписав закон, який робить недоторканними експрезидентів Росії. Їх буде майже неможливо притягнути до відповідальності

Пресслужба президента російської федерації

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, який значно посилює недоторканність колишніх президентів країни. Наразі він фактично поширюється лише на одну людину — Дмитра Медведєва.

Про це пише ТАСС.

Згідно із законом, щоб притягнути колишнього президента до відповідальності, Держдума має висунути йому звинувачення в державній зраді або іншому тяжкому злочині. Законність цих звинувачень мають підтвердити Верховний та Конституційний суди, і лише після цього Рада Федерації зможе ухвалити відповідне рішення.

Зазначається, що експрезидента не можна притягнути до адміністративної або кримінальної відповідальності, а також затримати, арештувати, допитати або обшукати. Раніше всі ці обмеження стосувалися лише діяльності експрезидентів під час перебування на цій посаді, а звинувачення міг висунути Слідчий комітет Росії.

Недоторканність колишнього президента поширюється на його житло, автомобілі, засоби зв’язку, документи, багаж тощо.